תחילת הריון-שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

04/04/2002 | 11:00 | מאת: מ.ב.

שלום רב מחר אני נכנסת לשבוע ה-7 , היום נצפה לי שק הריון אך הרופא אמר שעדיין אין דופק עובר וצריך לחכות עוד כמה ימים. שאלותי: 1. האם בשלב זה של ההריון כן היו צריכים לאבחן כבר דופק עובר? 2. האם כדאי לעשות בדיקת X שביר? (טי זקס כבר עשינו-תקין). 3. אינני מרגישה שום בחילות, הקאות כלשהו הכל כרגיל האם זה תקין ובעצם זה אמור להגיע בשבועות היותר מתקדמים? תודה רבה למי שעונה.

04/04/2002 | 11:12 | מאת: אביב

הי בדרך כלל בשלב זה נצפה דופק, אם כי אין זה לא נורמלי לראות דופק גם בשבוע 8 לכן אין דאגה, רק המתיני עוד כמה ימים. לגבי X שביר, אין לזה קשר לדופק, אך אכן מומלץ לבצע בדיקה זו מכל הבדיקות הגנטיות. אין לבדיקה זו קשר לטי זקס או לעובדה שהבדיקה תקינה. זה תקין בהחלט לא לחוות שום בחילות וכ"ו, אם כי הן בהחלט יכולות להופיע במהלך ההריון, ויכול להיות שלא.

04/04/2002 | 13:01 | מאת: ד"ר יריב גדעוני

נכון ופרט לכך נושא הבדיקות המקדימות ויתר נושאי השאלות שלך נידונו בהרחבה בעבר, ניתן להשתמש באופציית "חפש" לאיתור מידע זה. בהצלחה

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה