הפסקת הריון מוקדמת
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני בת 19 בהריון בחודש הראשון מבלי ידיעת ההורים והייתי רוצה להפסיק זאת לפני שידעו על כך. איך אפשר לעשות זאת?? בבקשה לצרף פרטים על הפלות, מתי כדאי לעשות הפלה, כמה זה עולה, האם זה כואב, האם אפשר לעשות זאת מבלי ידיעת ההורים....... האם אפשר להפסיק את ההריון בצורה אחרת??? בבקשה תעזור לי כי אני בלחץ!
היי אורנה אני מצרפת לך לינק של אתר "דלת פתוחה" בו יושבים רופאים, פסיכולוגים ויועצים שיוכלו לעזור לך בכל שאלה פרטית תוך כדי הקפדה על פרטיותך בנושא גם דרך האינטרנט, אבל הכי כדאי פשוט לפנות אליהם בסניף הקרוב לאיזור המגוריך. http://www.opendoor.org.il
הי אורנה, קודם כל לנשום עמוק ולהירגע. אח"כ לפנות לרופא נשים דרך קופת החולים ולהסביר לו את המצב, והוא כבר יפנה אותך לבית חולים לסידור הענין. אני מניחה שאת לא נשואה ולכן לא יעשו לך בעיות, וזה על חשבון המדינה (אם את בצבא - לכי לגניקולוג צבאי). חשוב שתלכי לרופא טוב ולא לשרלטן!! את לא רוצה לפגוע ברחם שלך, כי אולי בעוד כמה שנים כן תרצי להיכנס להריון. בגדול כדאי לעשות את זה כמה שיותר מהר - עד שבוע 7 אפשר לעשות את זה ע"י כדורים, עד שבוע 12 או 13 ע"י גרידה, ואח"כ זה לידה מוקדמת שדורשת אישפוז ואז קשה שההורים לא יהיו מעורבים. (שתי השיטות הראשונות לא דורשות אישפוז אלא רק אשפוז יום, כלומר תשתחררי באותו יום). עם כדורים זה קצת כואב, גרידה לא כואבת (הרדמה) ולידה מוקדמת זה כבר כואב. אחרי ההפלה מדממים כמה ימים (כמו מחזור) ואח"כ הכל חוזר לעצמו. אחרי שהכל ייגמר כדאי מאוד לדאוג לאמצעי מניעה... תתחילי לפעול בכיוון, ואם יש לך עוד שאלות תשאלי.