מטרוג'ל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

16/01/2000 | 15:30 | מאת: nitsa

לד"ר פוקס שלום רב! אני מקבלת טיפול כרגע בנרות וכדורי מטרוג'ל, טיפול שלפי דעתי מאוד עוזר לי, אבל אני מרגישה שכנראה אני מתחילה שפעת או משהו דומה, האם ניתן לקבל טיפול תרופתי במקביל לטיפול במטרוג'ל? כגון אנטיביוטיקה, או כדורי אוסילו (למניעת התפתחות השפעת) או משהו דומה מהמשפחה הזו (יש היום המון הצעות כאלו בבתי המרקחת). בתודה על תשובתך המהירה ניצה

16/01/2000 | 21:07 | מאת: ד"ר פוקס אמיר MD DSc

ניצה שלום רב הטיפול הגניקולוגי במטרוג'יל ניתן בדרך כלל לאחד משני הזהומים: טריכומונס או בקטריאל וגינוזיס. הראשון הנו טפיל והשני חיידק. בעבר נהגו לתת לטיפולים אלה נרות לנרתיק אך לפי ההמלצה האחרונה של המרכז לבקרת מחלות בארה"ב CDC יש לתת את הטיפול בכדורים בלבד. ההגיון מאחרוי המלצה זו הוא ששני מזהמים אלה עלולים להיות גם בדרכי השתן ופי-הטבעת, מקומות שאינם מטופלים ע"י נרות לנרתיק אלא ע"י טיפול בכדורים דרך הפה. במידה ומטפלים ע"י נרות בלבד, תתכן הישנות הזיהום. בהנחה שאת מטופלת מסיבות אלה, אין כל מניע לטיפול אנטיביוטי במידת הצורך. אני מדגיש במידת הצורך משום שהטיפול בשפעת אינו אנטיביוטי אלא במצבים מיוחדים בהם או שנוצר זיהום בקטריאלי בעטיה של השפעת או משום רצון למנוע מצבים אלה באנשים שעלולים לחלות מסיבות כאלה ואחרות. אני ממליץ שתבדקי ע"י רופא על מנת לברר את פשר הרגשתך הרעה כעת ואז נשוב ונדון בטיפולים האפשריים. אגב מומלץ להימנע משתיית אלכוהול במהלך טיפול במטרוג'יל

17/01/2000 | 08:14 | מאת: nitsa

לד"ר פוקס שלום רב! תודה על תשובתך, אך אני מרגישה שזו שפעת, אתה יודע האף נוזל והעיניים דומעות , כל השרירים שלא ידעתי שהם קיימים בגוף כואבים, אין לי חום,פשוט שפעת קלאסית, אבל מכיוון שאני מקבלת את הטיפול ההוא רציתי רק להבטיח את עצמי שאוכל לקבל טיפול נוסף במידת הצורך כמובן ושהם לא יתנגשו. בתודה מראש ניצה

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה