כאבים בזמן יחסים - Vestibulitis

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

16/01/2000 | 13:12 | מאת: שחף

דר' פוקס שלום רב! בעבר כתבתי אלייך שנשלחתי ע"י רופא הנשים שלי למיקרו ביולוגית שעשתה לי תרבית וגילתה שיש לי קנדידה, ולאחר שמילאה אותי בעשרות כדורים ונרות שלא עזרו, הציעה לי סט של 8 זריקות שהיא רוקחת בעצמה, נראה לי קצת מוגזם כך שהעדפתי לחכות. הופניתי ע"י קופת החולים שלי לזיהומולוג שהפנה אותי לרופא נשים בדרום שהוא סומך עליו, והוא בעצם נתן לי את פתרון הבעייה תוך מס' דקות לאחר בדיקה פשוטה. התברר שיש לי תופעה שנקראית Vestibulitis שאומרת שלאחרונה עצביי באיזור הנרתיק נעשו רגישים ב 4 נקודות והן הגורם לכאבים. רציתי לדעת לדעתך מה ניתן לעשות בנושא התופעה ? ולא נראה לך מוזר שמיקרו ביולוגית ידועה בשמה אומרת לי שיש לי בקטריה מסוימת שמסתבר שכלל לא היה?? תודה מראש.

16/01/2000 | 21:12 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

שחף שלום רב אכן זכורות לי פניותייך בנושא. למעשה גם אני לא הצלחתי להבין עד תום את פשר הייעוץ שקבלת ואז הנחתי שחל בלבול בהגדרות של בעלי המקצוע אותם הזכרת. איני יכול לחוות דעה לגבי מקצועיותה של המיקרוביולוגית שכן אני ניזון מאינפורמציה אותה אני מקבל ממך ונראה לי שלא כל התהליכים שעברת הובנו כראוי. לגבי האבחנה אותה את מציינת. הרפואה שנויה במחלוקת לגבי אבחנה זו. יש החושבים שאין כלל מחלה כזו ויש המצדדים בקיומה. הטיפול בתופעה זו אינו פשוט ויש להתאימו לחולה הספציפי. לחלק מתאים טיפול כירורגי, לחלק טיפול תרופתי וחלק מהנשים מסתדרות עם דיאטה מסויימת.

17/01/2000 | 09:49 | מאת: שחף

דר' פוקס שלום רב, תודה לך על תשובתך, רציתי פשוט לעדכן אותך בבעייתי שהייתה , לפחות עכשיו אני יודעת מה יש לי, האם אתה יודע היכן באינטרנט אני יכולה לדלות מידע על Vestibulitis? תודה מראש.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה