טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

19/11/1999 | 22:15 | מאת: זיוה הירשברג

אני בת 44 , עדיין יש לי מחזור סדיר ולאחרונה הופיע לי תופעות משונות כמו גלי חום, עצבנות, קשיים בשינה ובכלל אני חשה שונה מהרגיל. חברה טובה אמרה לי שכנראה אני צריכה לקחת הורמונים. האם יכול להיות שאישה בגילי צריכה להשתמש בהורמונים כשעדיין יש לי מחזור ? האם בכלל מומלץ לקחת הורמונים והאם יש דרך לעצור את התהליך?

20/11/1999 | 12:03 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

גב' הירשברג שלום רב התופעות עליהן את מדווחת, יכולות להיות קשורות לשנויים הורמונלים ואולם יש צורך תחילה להוועץ ברופא על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת למקור תלונותייך. אם אכן מקורם בירידה בפעילות השחלות הן יכולות להעיד על התקופה שלפני גיל המעברהגיל הממוצע לחדלון הוסת הוא 50.5 אך זהו הגיל הממוצע ובהחלט ניתן לראות בגילך נשים במצב זה.את המהלך ה"טבעי" הזה לא ניתן לעצור משום שהוא מונחה ע"י הפוטנציאל הגנטי. לא תמיד קיים קשר בין הופעת הסימפטומים ונוכחות מחזור סדיר. יש נשים שמחזור פוסק והם ללא סימפטומים יש נשים שיש להם מחזור סדיר מלווה בסימפטומים וכנראה אין כללים ברורים לכך. טיפול הורמונלי חליפי משמש בחלק מהנשים פתרון יעיל לא רק בסימפטמים אלא גם במינעת מחלות רבות שמופיעות עם העליה בגיל כמו מחלות לב וכלי דם, מניעת בריחת סידן, השפעה טובה על העור והריריות ועוד. יחד עם זאת אנו יודעים כי שימוש בטיפול הורמונלי חליפי מעל 5 שנים רצופות, מגביר במידה מסויימת את הסיכון לחלות בסרטן השד. לא לכל אישה מותר להשתמש בטיפול הורמונלי חליפי עקב מצבים ומחלות רקע מסויימות בהן השימוש בטיפול הורמונלי עלול להזיק ומשום כך אסור השימוש ולכן בטרם מחליטה אישה על שימוש בטיפול זה עליה להיוועץ ברופא הנשים שלה ולאחר שנמצא כי יש באפשרותה להשתמש בטיפול זה עליו להציג לאישה את היתרונות והחסרנות בטיפול על מנת לתת בידיה את הכלים הנכונים בכדי להחליט אם היא מעונינת בטיפול הורמונלי חליפי או לא.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה