תשובה חיובית להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/01/2002 | 12:10 | מאת: טלי

מתי ובאיזה שלב רצוי לפנות לרופא/ת נשים לאחר בדיקת דם הריון חיובית? אשמח עם תשיבו לשאלתי.

15/01/2002 | 12:25 | מאת: גילי

מזל טוב... זה לא דחוף לגשת לרופא, אבל כל זמן מעכשיו ועד שבוע 8 יהיה טוב. אני העדפתי ללכת מוקדם כדי לעשות בדיקת דם ולוודא שהכל בסדר ואין חסרים שצריך להשלים או לטפל בדחיפות. הרופא יפנה אותך לבדיקת דם וכן לאולטראסאונד לוידוי ההריון ומיקומו וכן דופק בשבוע 8 לערך.

15/01/2002 | 12:34 | מאת: רוני

הי והמון מזל טוב! משבוע 5 כבר ניתן יהיה לראות באולטרסאונד שק הריון ולודא שהשק בתוך חלל הרחם וכי יש רק שק אחד.... משבוע 7-8 ניתן יהיה לראות דופק עובר בבדיקת אולטרסאונד ולדעת כי ההריון מתפתח כרצוי. בהצלחה!

15/01/2002 | 13:06 | מאת: נטלי

אני מסכימה עם קודמותי ומוסיפה - אם לא ידעת זאת - את ההריון מתחילים לספור מהיום הראשון של הווסת האחרונה. משמעו, שכשגילית על ההריון את כבר בטח בשבוע 4 או 5. אם טרם ביצעתם בדיקות גנטיות, מומלץ להגיע לרופא די מוקדם בהריון ראשון, מתישהוא בשבוע 6, מכיוון שלוקח זמן לקבל את תוצאות הבדיקות הללו, ושווה לדעת מוקדם ככל האפשר אם חלילה את נשאית. אם לרופאך אין אולטרסאונד בקליניקה שלו הוא יפנה אותך לאולטרסאונד במכון חיצוני בסביבות שבוע 8. אם יש לו אולטרסאונד אולי יבצע כבר בשלב המוקדם הזה רק כדי לוודא שההריון תקין, ובמידה ולא יהיה דופק יזמן אותך לבדיקה נוספת כעבור מספר שבועות. כמו כן, כאמור, תקבלי הפנייה לביצוע בדיקות דם ושתן מקיפות לתחילת הריון. אם טרם התחלת - התחילי לקחת מייד (אפילו עוד לפני התור אצל הרופא) חומצה פולית (כדור) בכמות של 0.4 מ"ג ליום או מולטיויטמין לנשים הרות הכולל בתוכו חומצה פולית. ניתן לקנות בכל בית מרקחת גם ללא מרשם רופא. בהצלחה!

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה