u.s.בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום רב! אני בהריון בשבוע 11 , למרות זאת אך פעם לא נבדקתי אצל הרופא , כלומר הייתי אצלו פעמיים,אבל הרופא לא בדק אותי חוץ מלשלוח לבדיקות דם ושתן בסיסיות. חוץ מזה עשיתי אולטרה סאונד פעם אחד בשבוע 6,וזהו. למרות שחברות שלי אצל רופאים אחרים עושות אולטראסאונד בכל ביקור שלהם אצל הרופא. האם זה מעיד על חוסר מקצועיות הרופא שלי? אודה על התשובה בהקדם.
עליך להחליף רופא בדחיפות
אני ממש ממש לא מסכימה עם המישהי הותיקה. ההמלצה היא לערוך 3 בדיקות אולטרסאונד במהלך ההריון - בדיקה ראשונה בשבועות הראשונים (כפי שעשית) כדי לודא את תקינות ההריון ואת מיקומו בתוך הרחם; בדיקה שנייה באמצע ההריון - מה שמכונה סריקת מערכות; ובדיקה שלישית בשליש האחרון כדי לבצע הערכת משקל לקראת הלידה. בארץ משום מה יש התלהבות גדולה מבדיקות אולטרסאונד. בארה"ב אפילו יורדים מ-3 הבדיקות האלה והולכים יותר לכיוון של בדיקה אחת בלבד. כבר היו מחקרים שונים שגילו שבאולטרסאונד עלולים להיות נזקים לעובר. כמו כן הערכות משקל וגודל באולטרסאונד אינן מדויקות, וגם זה בלשון המעטה. יש רופאים שיש להם אולטרסאונד בקליניקה, וקל להם יותר לבצע אולטרסאונד בכל מפגש במקום לנסות לאתר דופק עם מכשור פחות מתקדם כמו הדופלר, אבל לפי מחקרים נראה שעלול להיות נזק, אז למה להסתכן? אני מכירה מיילדת מוסמכת וותיקה שתמיד אומרת שהערכות משקל באמצעות הידיים מבחוץ הן הרבה יותר מדוייקות ואמינות מאלה באולטרסאונד. הרופא שלך אינו מתרשל והוא מאוד מקצועי. אני בטוחה שאם, חלילה, יעלה חשד שמשהו לא בסדר (כפי שהיה אצלי) תישלחי לבדיקות נוספות ככל שיידרש, אבל ממש אין צורך בבדיקות מיותרות.
לא נורא הרבה אולטראסאונדים זה במפורש בריא לחלוטין ולא מזיק, אבל גם אין אסון ממעוט העיקר שיבוצע אולטראסאונד בשבוע שמיני לזיהוי הדופק. כל אולטראסאונד נוסף הוא רק תועלת נוספת, אבל הכרחי פחות. אבל רופא שמסתפק באולטראסאונד בשבוע 6 ולא חוזר עליו כעבור שבועיים הוא שרלטן ולא גניקולוג.
אני מסכימה עם נטלי. רק בארץ עושים עניין גדול ממס' האולטראסאונדים. במדינות אחרות יורדים בפעם אחת. הרופא שלך לא חייב בכלל לעשות לך אולטראסאונד! עם זאת, אם את מרגישה שהוא "מפשל" בדברים אחרים ואת לא סומכת עליו - תעזבי אותו.