נרוסין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

08/01/2000 | 23:01 | מאת: יעל מור

ד.נ האם יש סכנה כלשהיא בנטילת נרוסין (נגד כאבי מחזור. 3,4 כדורים במשך שלושה ימים מידי חודש ) לאורך כל תקופת הפריון ? תודה מראש על תשובתך.

09/01/2000 | 13:03 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

ליעל מור שלום רב נרוסין היא תרופה השייכת לקבוצה המכונה - אנטי דלקתיות שאינן סטרואידליות (N.S.A.I.D ) תרופות אלה עלולות לגרום לכיב במערכת העיכול ולדימום ולעיתים אפלו משמעותי, במיוחד אם נטילת התרופה על קיבה "ריקה". איני יודע מהו המינון אותו את נוטלת ( 250 מ"ג או 500 מ"ג) אך המינון המירבי המומלץ הוא 500 מ"ג פעמיים ביום, כלומר כל 12 שעות. תופעות הלוואי שציינתי ( וישנן אחרות) עשויות להופיע ללא הודעה מוקדמת והעובדה שהנך נוטלת תרופות אלה זמן רב אינה מקנה תעודת ביטוח להבא ולפיכך אני ממליץ את השימוש בתרופה זו בהשגחת רופא שמייעץ ועוקב אחר מצבך. מעבר לכך, תרופה זו במקרים סלקטיבים יעילה מאד להתוויות אותן ציינת ובהחלט יש נשים בהם חלה ירידה משמעותית לא רק בכאב אלא גם בכמות הדימום.

09/01/2000 | 14:24 | מאת: יעל מור

ד"ר פוקס-שלום רב. תודה רבה על תשובתך. אני מודעת לתופעות-הלוואי העלולות להתלוות לתרופה כמו גם ליתרונותיה. למרות שהתרופה ניטלת בעקבות המלצת רופא ומעקבו,אני בכל זאת חוששת שלא נערך נסוי שבדק השלכות אפשריות של שימוש בתרופה זו לאורך 20 שנה ויותר. לנקודה זו התכוונתי בשאלתי. והרי כידוע יש לקחת 2 קבוצות,שאחת מהן מקבלת התרופה והשניה-מקבלת פלציבו,ויש לעשות זאת לאורך 2 עשורים ויותר. אני מסופקת אם נסוי כזה התבצע . הרי יש הבדל בין מטופל הנוטל תרופה זו באופן חד-פעמי לבין מטופלת הנוטלת תרופה זו באופן קבוע,וללא עריכת נסוי קליני במשך 20 שנה ויותר כיצד ניתן לקבוע שלשימוש בתרופה תקופה כל-כך ארוכה לא תהיינה השלכות בעתיד? אגב-האם התכוונת שהמינון המירבי המומלץ הינו 500 מ"ג ,פעמים ביום,כלומר-סה"כ 1000 מ"ג (או שמא הכוונה שהסה"כ הינו 500 ליום ). תודה מראש על תשובתך ועל השירות החשוב שהינך מעניק .

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה