זכותי לניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

12/11/1999 | 13:52 | מאת: ליליאן

לאחרונה שמעתי כי קיימת עליה ממשית בשיעור הניתוחים הקיסריים משום שהם בטוחים יותר, וכי האישה יכולה לבקש במקום לידה רגילה, ללדת בניתוח קיסרי. ברצוני לדעת האם אכן זכותי לבקש את אופן הלידה שלי?

12/11/1999 | 21:01 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

ליליאן שלום רב אכן לאחרונה חלה עליה ניכרת בשיעור הניתוחים הקיסריים, והמדובר בעשר השנים האחרונות. שיעור הניתוחים כיום יותר מאשר כפול בהשוואה לתקופה שלפני כעשר שנים וכ15% מסה"כ הלידות מסתיימות בדרך זו. קיימות סיבות רבות לביצוע ניתוח קיסרי בחלקן מסיבות אימהיות ( כמו למשל אישה שעברה בעבר שני ניתוחים קיסריים ויותר) וחלקן משום מחשבה כי לידה קיסרית עלוללה להזיק פחות לעובק בהשוואה ללידה רגילה (כמו למשל עובר גדול מאד במצג עכוז). עפ"י הספרות הקיימת, הסיבוכים ושיעור י התמותה האימהיים מניתוח קיסרי גדולים פי כמה וכמה בהשוואה ללידה רגילה לפיכך אין זה נכון לומר שניתוח קיסרי בטוח יותר מלידה רגילה. ככלות הכל מדובר בניתו הכולל פתיחת דופן ויש לו סיבוכים הגם שכיום אינם שכיחים כבעבר. באשר לזכותך לדרוש או לבקש ניתוח קיסרי. אם קיימת הצדקה רפואית הגם שאינה מוחלטת, זכותך לבקש ועפ"י המקובל בארץ גם תקבלי את מבוקשך. במידה ואין הצדקה רפואית הסוגיה קשה מאד. יתכן שעפ"י החוק הישראלי זו זכותך ואולם לא ניתן להכריח רופא לבצע פעולה כירורגית שלדעתו מסכנת את החולה. באחד במגזינים הקרובים ארחיב בכתבה שלמה אך ורק בנושא זה: זכותה של האישה לניתוח קיסרי.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה