תופעות בזמן מחזור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

08/01/2000 | 21:59 | מאת: זיוה

תופעות של דיכאון , הקאות וחוסר תיאבון בזמן מחזור חדשי בשנות השלושים המאוחרות. מה הסיבה לתופעה וכיצד ניתן לטפל בה?

08/01/2000 | 22:29 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

זיוה שלום רב התופעה אותה את מתארת - תופעות טרום ווסתיות P.M.S הנן מוכרות מזה שנים רבות והטיפול בהם אינו תמיד פשוט וקל. המענין הוא שבדיוק בגילך, קיימת הישנות תופעות אלה אשר חלקן בא לידי בטוי בגיל ההתבגרות עד כדי כך שיש נשים שמספרות שאפילו בגיל ההתבגרות אינן זוכרות תופעות אלה בצורה כל כך חזקה. אין ספק שמקורן של התופעות הללו הוא בשנויים הורמונלים ולכן הטיפול בדר"כ מבוסס על תוספות הורמונליות. לעיתים הן כל כך חזקות עד שקיים צורך לטפל בתופעות אלה בקבוצת תרופות אחרות שמשפיעות על ההתנהגות כמו למשל פרוזק וכד'.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה