דפו-פרוברה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

07/01/2000 | 19:18 | מאת: מאיה

שלום. בהמשך לשאלותיי מלפני שבוע, רוצה לדעת האם נמצא קשר בין השימוש בפרוגסטרון בלבד לבין קפיצה ברמות השומנים בדם. תודות מאיה.

08/01/2000 | 22:37 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

מאיה שלום רב תכשירים פרוגסטטובים הם לעיתים נגזרות של ההורמונים האנדרוגנים ( כמו הטסטוסטרון) ולרבים מהם השפעה על הפרופיל השומני בדם. ברמה התאורטית אכן לתכשירים אלה תתכן השפעה על פרופיל השומנים. חשוב לזכור שעל מנת לבדוק את רמת השומנים בדם בצורה נכונה (ולא אחת הסיבה לשנויים מקורה בתנאים לא נכונים של ביצוע הבדיקה יש להקפיד על צום של 14 שעות טרם הבדיקה. כמו כל בדיקה חריגה אני ממליץ לחזור ולבצעה שוב. במידה ואכן רמת השומנים עדיין גבוהה, חשוב לברר את כלל הסיבות האפשריות לכך ולנסות בהמשך הפסקת הטיפול בפרוגסטרון על מנת לבדוק האם אכן רמת שומני הדם חוזרת לתקינותה לאחר מיכן.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה