ivf

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

07/01/2000 | 02:05 | מאת: שירי

שלום רב ! יש לי שתי שאלות הנוגעות בדרך זו או אחרת בנושא ivf : א. האם למחלת ה- טיי-זקס יש קשר לאי-פריון הגבר ? האם זרעיו של גבר ,שנושא את המחלה, פגומים ? ב. מה רמתו המקצועית של המרכז הרפואי - medical center בהרצליה ? הכוונה לרמה המקצועית בעיקר של אנשי המעבדה , אשר אחראים על ההפריה החוץ גופית . בתודה מראש - שירי

08/01/2000 | 22:24 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

שירי שלום רב מחלת טי זקס הנה מחלה אוטוזומלית רצסיבית. הנשאות של הגן הפגום נמצאת בשיעור של 1/30 מהאוכלוסייה האשכנזית בארץ. החולים בה נפטרים לרוב בין גיל 2-4 שנים ואינם מגיעם לגיל הפריון בו נבחנת לראשונה פוריותם. אם הנך מתכוונת האם נשא של גן לוקה בפוריותו התשובה היא שלא. לגבי מקצועיות המעבדה במרכז רפואי הרצליה. איני מכיר את המיומנות של מרפאה זו מעבודתי האישית אך יחד אם זאת איני נוהג לבקר את המקצועיות של אלמנט רפואי כזה או אחר אלא אם אני מפנה לסיוע רפואי שאני יודע בוודאות שהנו מוביל בתחומו.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה