מתי זמן הביוץ- לרופא ולכל בנות הפורום
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום, מאחר ואני מאוד מבולבלת וכבר רוצה להיום אמא, וכנרא כל פעם מפספסת את זמן הביוץ. רציתי לדעת מהו למעשה ניום ה 14 של המחזור ? האם אני סופרת 14 יום מיום קבלת המחזור? או אני סופרת 14 יום מיום סיום המחזור? אנא ענה לי על השאלות במדוייק כפי ששאלתי. תודה ,תודה
14 יום מהיום הראשון של המחזור. את יכולה גם למדוד חום כל בוקר ובבוקר שבו החום גבוה יותר מתמיד (והזמן בערך מתאים) זה כנראה היום של הביוץ.
מהיום הראשון לוסת
טלטלים שלום, מאחר ואני מנוסה כבר מעל לשנה בתחום, אחדש ואומר שיש כיום ערכה בכל בתי המרקחת אשר מודיעה לך בין 24-36 שעות לפני הביוץ. אם את מודדת חום, הביוץ יתרחש בין היום שהחום הכי נמוך ליום שהחום היה הכי גבוה. אם ביום א' החום היה 36.4 למחרת היה 36.9, כנראה שבלילה הזה שבין יום א' ל - ב' היה הביוץ. הבנת? בהצלחה ל.
הביוץ מתרחש 14 יום לפני הוסת הבאה. מחזור סופרים מיום ראשון לדימום, עד ליום הראשון של הדימום הבא. אם יש לך וסת קבועה ואת יודעת מתי את עתידה לקבל את הוסת הבאה קחי 14 יום אחורה - זה זמן הביוץץ שלך
בנות יקרות, תודה רבה לכן, אני בטוחה כי כל אחת מאיתנו, עם כל מה שהיא עוברת יכולה לתרום אחת לשניה. שיהייה בהצלחה לכולנו, אמן.
אני רוצה לחלוק על כל התשובות הקודמות - 14 ימים הוא הממוצע. יש נשים שמבייצות 10 ימים לפני המחזור הבא ויש כאלה שמבייצות 16 ימים לפני המחזור הבא. אם נשים כאלה ילכו לפי הכלל של 14 ימים הן עלולות לפספס את הביוץ בכל פעם מחדש. אני ממליצה לך באמת למדוד את חום השחר (היו המון הסברים מקיטפים בפורום על איך למדוד ומה למדוד - תעשי חיפוש) או להשתמש במקביל גם בערכת ביוץ. בהצלחה!
לא נטלי, 14 ימים הוא הממוצע מתחילת המחזור, אבל מסופו, הוא לא ממוצע, אלא זה כך, אבל אם לאישה מחזור קצר, אז הביוץ שלה מגיע אחרי פחות מ-14 יום מתחילת הוסת, ואם המחזור מאוד קצר, הביוץ יכול לבוא בתוך זמן הוסת.
אני מסכימה על נטלי. ספירת הימים אינה מדוייקת ועלולה לגרום לפספוס הביוץ!!! בכל מקרה אסור לקחת סיכון וצריך לקיים יחסי מין בווח של 3 ימים לפני ואחרי היום שאת חושבת כיום הביוץ, אחת ליום וחצי-יומיים!!
אני מסכימה עם נטלי. ספירת הימים אינה מדוייקת ועלולה לגרום לפספוס הביוץ!!! בכל מקרה אסור לקחת סיכון וצריך לקיים יחסי מין בווח של 3 ימים לפני ואחרי היום שאת חושבת כיום הביוץ, אחת ליום וחצי-יומיים!!