הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

02/01/2000 | 11:16 | מאת: רונית

שלום רב, ידוע לי שממליצים כ 3 חודשים לפני כניסה להריון לקחת כדורי חומצה פולית למניעת מומים, השאלה היא מה ההמלצה מבחינת מ"ג לכדור 800 או 400? בנוסף האם יש כדורים נוספים או הכנות נוספות שכדאי להערך לפני הכוונה להכנס להריון מבחינת הריון תקין ? תודה רבה.

02/01/2000 | 22:30 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

רונית שלום רב בעבודות שונות הראו שקיים קשר בין חוסר חומצה פולית והופעת מומים עובריים, בעיקר במערכת העצבים. לאור זאת, קיימת המלצה באותם מקרים בהם היה בעבר ארוע של מום במערכת העצבים, ליטול חומצה פולית, כ- 3 חודשים בטרם הנסיון להרות ובמינון של 375 מ"ק. ( מיקרוגרם). אין המלצה של משרד הבריאות לכלל הנשים , להשתמש בחומצה פולית כמניעה אלא אם האישה שייכת לקבוצת הסיכון הנ"ל. חשוב לזכור ששימוש מופרז בחומצה פולית כמו גם בשאר הוויטאמינים עלול להסיב נזק רב מהתועלת ולכן אין ליטול חומצה פולית ללא יעוץ והכוונה של הרופא המטפל. ככלל, אוכלוסיית הנשים מתחלקת לאלה שהן בסיכון גבוה ואלה שבסיכון נמוך, לגביהן אין כל המלצה לבצע תבחין כזה או אחר בטרם הכניסה להריון כמו גם טיפול כזה או אחר. נשים בסיכון גבוה מטופלות לגופו של עינין. למשל, נשים עם סכרת נעורים , קיימת המלצה לאיזון הסכרת בטרם הכניסה להריון. ישנן מחלות כרוניות רבות בהן יש המלצות ספציפיות והרשימה ארוכה למכביר.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה