המטומה בגודל סנטימטר שבוע 22

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

26/02/2018 | 17:27 | מאת: דנה

היי, אני שבוע 22+5, היריון ראשון תקין, עובר אחד. ביום חמישי לאחר מתן שתן הופיע לי דימום חזק במשך כ-10 דקות. פוניתי למיון שם נבדקתי וגילית ובוצע לי אולטרסאונד בטני פעמיים. לפי דברי הרופא צוואר הרחם סגור, כמות מי שפיר תקינה ומצב העובר טוב. לא ידע לומר ממה נוצר הדימום. נאמר לי לנוח עד היום בבוקר. היום היה לי תור לסקירת מערכות מאוחרת שכל ממצאים היו תקינים. סיפרתי לרופאה על המקרה בחמישי והיא אמרה שהכל תקין ושיש המטומה קטנה בגודל סנטימטר בשליה. לפי המלצותיה ניתן לחזור לשגרה. יצאתי בחששות משם למרות שהיא אמרה שההמטומה אמורה להספג והיא לא גדולה. אני חוששת כעת מהיפרדות שליה(שלי קידמית אך לא נמוכה). האם המטומה של סנטימטר היא אכן לא משמעותית? כדאי לי להמנע מדברים מסוימים? תודה רבה על העזרה😁

שלום דנה, החששות שלך מובנים, ולמען השקט הנפשי את יכולה לעקוב אחר השינויים בהמטומה אצל הרופא המטפל. יכול להיות שעד הבדיקה הבאה היא תיספג. אין הנחיות מיוחדות, או צורך להימנע מדברים מסוימים במצבך. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה