שימוש באפי-נו במקרה שיש דליות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/07/2017 | 11:25 | מאת: ס.פ.

שלום, קניתי מכשיר אפי-נו (יקר!) כהכנה ללידה וכעת ראיתי שרשום בהוראות לא להשתמש במקרה של דליות בפתח הנרתיק. יש לי מעט כלי דם בולטים בשפתיים חיצוניות של הנרתיק, היה פעם אחת מזמן שהיה מנקודה אחת שבלטה מעט דימום אבל הפסיק והנקודה/הוריד נעלם. יש אזור אחר של קו וריד מעט בולט אך לא כואב ולא רגיש למגע כעת. האם מותר לי להשתמש במכשיר? (רופא שראה את הוורידים לא אמר שיש צורך בטיפול, ולא ייחס לזה חשיבות מיוחדת).

שלום, במידה והורידים חיצונים לא אמורה להיות בעיה להשתמש באפי-נו, בטח אם הם לא בולטים מידי. על כל מקרה, ממליצה להתייעץ גם עם הרופא המטפל על השימוש באפי-נו בזמן דליות. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה