נזקי הפשתן הטחון
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
ציונה שלום, היות ואני סובלת מעצרויות, בהמלצת תזונאית התחלתי להוסיף ליוגורט בבקרים 2 כפיות פשתן טחון. - עוזר ומבצע את תפקידו. אני קונה את הפשתן וטוחנת אותו מראש לתקופה בת מספר שבועות - אותו אני שומרת בקירור. לאחרונה נאמר לי שאסור לטחון נראש את הפשתן היות והוא יכול לגרום לנזקים ותופעות הזדקנות מהירה. עד כמה הדבר נכון? האם נכון הוא לטחון נראש את הפשתן ולשמרו בקירור? מה הנזקים יכולים להיגרם? ליאת.
ליאת שלום לא אמורה להיות שום בעיה בריאותית עם פשתן טחון, רק שימי לב שאין לפשתן ריח מעופש שמראה שהוא התקלקל (וגם אז זה לא אמור לגרום לנזקים שתארת). הדרך הטובה ביותר לשמור פשתן טחון היא בקירור, אולם הדרך הטובה ביותר לנצל את יתרונות הפשתן הוא לאכול אותו מאד סמוך לטחינתו כלומר שתהיה בבית מטחנה קטנה. בברכה שרון
ברצוני להעשיר את תזונתי באומגה שלוש, מה עדיף להשתמש בזרעי פשתן טחונים או בשמן פשתן?