מדוע כתוב על המוצר "סלומון קפוא" שיש לו כולסטרול?,
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
רציתי בבקשה לשאול מדוע כתוב על המוצר "סלומון קפוא" שיש לו כולסטרול, עד כה היה ידוע שהסלומון בריא, אז אם יש לו כולסטרול, האם הוא לא יכול להעלות את רמת הכולסטרול והשומנים בדם? כמו כן רציתי לדעת איזה דג מומלץ לאכול (מבחינת כולסטרול ושומנים)?
טובה שלום כולסטרול נמצא במזונות מהחי בינהם גם בדגים. אולם דגי ים מהים הצפוני (בניגוד לדגי בריכה) נחשבים ליותר בריאים היות והם מכילים פחות שומן ובנוסף לכולסטרול הם עשירים בחומצת שומן אומגה 3 החיונית לתפקוד תקין של הגוף. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים לפחות פעמיים בשבוע דגי ים מקטינים את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. לכן מומלץ לצרוך דגי ים כמו סלומון, הליבוט, מקרל וטונה לפחות פעמיים בשבוע. בברכה שרון