"גאנק פוד"

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

29/07/2004 | 01:05 | מאת: יגאל

מדוע נאמר ש מקדונלדס למשל זה גאנק פוד ואילו אם נחמם בבית המבורגר או משהו דומה זה לא? לפי כל מה שניראה ולפי הפירסומים האחרונים רשתות ההמבורגרים טוענות שהארוחות שלהם עשויות מ - 100% בשר , ומשתדלים לישמור על שמן מיוחד וגדלים של מנות ציפס לא ענקיות אז למה זה כיום ניקרא גאנק? מה ההבדל בעצם בין זה לבין להכין בבית?? כנ"ל לגבי פיצות או אוכל סיני וכ"ו זה ניראה לי שזה בידיוק אותו הדבר כמו בבית אודה על הסבר מעמיק

29/07/2004 | 08:34 | מאת:

יגאל שלום בדר"כ אוכל שמבושל/מטוגן בחוץ הוא עשיר יותר בשמן והרבה פעמים בשמן לאו דווקא טרי. שמן לא טרי פחות בריא משמן טרי היות ותהליך החימום שלו ושאריות קטנות של אוכל בו פוגעים בו וגורמים לחימצונו. כלומר אין לך שליטה על כמויות השמן או על איכות השמן שמשתמשים בו. בנוסף אין לך שליטה על כמות המלח שמוסיפים והיום גם המנות הולכות וגדלות מה שגורם בדר"כ לצריכה גדולה יותר. גם המבורגר בבית אינו אוכל בריאות היות וגם הוא מגיע עם תוספות שונות ומשונות (מלח, חומרי שימור שונים, שומנים ממקורות שונים, אין לך שליטה על איכות הבשר ומקורו) ולא הייתי ממליצה על אכילתו בבית (כנ"ל לגבי נקניקיות, קבב, נקניקים וכדומה). לעומת זאת אפשר לקחת נתח של בשר רזה טרי ולבקש מהקצב לטחון ולהכין בבית. כאן יש לך שליטה על איכות ההמבורגר ועל אופן הכנתו. גם פיצה למשל בהכנה ביתית אפשר לעשות עם בצק משולב עם חיטה מלאה, ולהכין רוטב מעגבניות טריות ולקבל מזון לא רע בכלל.כנ"ל לגבי אוכל סיני שאפשר בבית לשלוט על כמויות הרוטבים ששמים, כמות השמן לטיגון אם צריך ואיכותו. מקווה שלזה התכוונת. בברכה שרון.