צמח סטיביה כממתיק במקום סוכרזית
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
שלום! ב20.7 שאלתי שאלה בנושא. ענתה לי שרון שאינה ציינה את תחום התמחותה והיא גם אינה מיוצגת באתר. ציפיתי שיענה לי מומחה, למשל, ציונה אברהם. הגבתי על תשובה של שרון ובקשתי לאחר התנצלות מתאימה שהמומחה יענה לי. כפי הנראה אינכם קוראים את התגובות לתשובות, לכן אני מעתיק את שאלתי מחדש ומבקש תשובת המומחה. תודה להלן השאלה: ---------------------------------------------------------------------- שלום רב! לאחרונה נחשפתי ללהיט החדש בעולם הממתיקים לתה ולקפה והוא צמח סטיביה באבקה ובטיפות. חקרתי בנושא, קראתי לא מעט כתבות והדעות חלוקות אם כי יש נטיה ברורה לכך שסטיביה פחות מסוכנת מסוכרזית, אספרטיים, ציקלומט וכו'. ביפן משתמשים בסטיביה בצורה נרחבת כבר 30 שנה, אבל ארה"ב וגם האיחוד האירופאי טרם אישרו אותה כמזון, אלא כתוסף מזון בלבד, אולי, בשל הלחצים של יצרני הממתיקים המלאכותיים. כיוון שאני שותה תה ממותק בכמויות והשתמשתי עד כה בסוכרזית, היתי מאד רוצה לדעת מה דעת המומחים לגבי מעבר לסטיביה. בתודה מראש עמנואל
עמנואל שלום, לידיעתך, שרון טיברג ושרון ברקה הינן דיאטניות מוסמכות , העובדות ביח' לתזונה ודיאטה בבי"ח השרון. לשאלתך בנושא צמח הסטיביה, היות ומדובר בצמח מרפא וזה אינו תחום התמחות האתר , איני יכולה לענות על השאלה. אני כן יכולה להמליץ לך על ממתיק שנקרא סוכרלוז שניתן לשימוש ללא הגבלה. בברכה, ציונה
ציונה, שלום א) תודה על ההמלצה אם כי סוכרלוז הוא גם מוצר מלאכותי ובנוסף חדש מדי (מ1998). בעבר גם סוכרזית נחשב לבטוח ואפילו ציקלמאט ב) שרון היתה פחות זהירה וכן המליצה על סטיביה אם כי לא מהנימוקים הנכונים, לטעמי. ג) אני שמח לראות שלאחר ההערה שלי שלא ניתן לדעת מהי שרון, נוסף לה כפתור ייצוג בברכה עמנואל