סידן

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/06/2004 | 17:32 | מאת: מאיה

אני בת 17 ולא אוהבת מוצרי חלב, כמה סידן אני צריכה ביום, ואיך אני יכולה להשיג אותו רק מהמזון בהתאם לבעיה שלי? האם יש מאכלים או דברים אחרים שגורמים לספיגה טובה יותר, וכאלה שגורמים לספיגה פחות טובה? אשמח לקבל תשובה!

26/06/2004 | 11:46 | מאת:

מאיה שלום, בהתאם לגילך את צריכה לצרוך ביום 1300 מ"ג סידן. (מגיל 18 הכמות המומלצת יורדת ל- 1000 מ"ג). גם לאדם הצורך באופן קבוע מוצרי חלב (רצוי מועשרים בסידן) קשה להגיע לכמות כזאת. כמובן שהקושי גדול הרבה יותר כאשר לא צורכים מוצרי חלב. יש מזונות נוספים המכילים סידן כמו סרדינים, טחינה פירות יבשים ועוד, אך לא תצליחי להגיע לכמות הדרושה מצריכתם. לכן מומלץ להשלים את החסר בעזרת תוסף סידן לאחר התייעצות עם רופא המשפחה ודיאטנית בקופת החולים. מזונות המעודדים ספיגת סידן: מזונות עשירים בויטמין C כמו פלפל אדום, תפוז, קיווי ועוד. מזונות המפריעים לספיגת סידן: מלח (מגביר את איבוד הסידן בשתן), קפאין (הנמצא בקפה, תה, קקאו, שוקולד). בברכה, שרון

26/06/2004 | 16:35 | מאת: מאיה

אם אני לא רוצה לקחת תוסף של סידן. מה כדאי לי בכל זאת לאכול יותר?