פחממות מורכבות
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
מה הוא המקור הטוב ביותר לצריכת פחממות מורכבות בשכלול כל המרכיבים? כלומר האם עדיף לאכול לחם מקמח מלא או שיפון על פני אורז ותפוחי אדמה או שמא לא? בנוסף - האם לחם מקמח מלא עדיף על לחם שיפון למרות שבשני כמות הסיבים התזונתיים גדולה יותר? מהו מדד גליקגמי ועל אילו רכיבים במוצרים העתירים בפחממות מורכבות עלי להסתכל כאשר אני בוחרת מוצר? (אחוזי שומנים, חלבונים, פחממות, סיבים, ויטמינים, סוג הקמח...) תודה רבה! אופק
אופק שלום, המזונות בקבוצת הפחמימות המורכבות הם: איטריות, פתיתים, תירס, לחם, אורז , תפוחי אדמה, שבולת שועל, קיטניות ועוד. יש להעדיף פחמימות מורכבות העשירים בסיבים תזונתיים כמו: לחם מלא ( מחיטה או שיפון), שבולת שועל, אורז מלא, בורגול, קיטניות ( שעועית, אפונה, חומוס ) ועוד. בבחירת המוצר עליך לבדוק את אחוזי השומן וסוג השומן, סוג הפחמימות( מקמח מלא או לבן), האם הוסף למוצר סוכרים פשוטים כמו: סוכר , סוכרוז,דבש, פירות. לשאלתך לגבי מדד הגילקמי , זהו נושא רחב וקשה להסבירו במשפט אחד. בברכה, ציונה
שלום ותודה! אם כך אני מניחה שהפחממה המורכבת שטובה לי ביותר היא לחם השיפון הקל משום ששם לפי מיטב ידיעתי יש קמח שיפון, סיבים רבים יחסית ומעט מאוד שומן. היכן אני יכולה למצוא מידע לגבי המדד הגליקגמי? תודה ! אופק