פחממות
דיון מתוך פורום תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין
מה ההבדל בין פחממות רגילות למורכבות ומה הגוף צריך יותר?
שלום שלי, פחמימות "רגילות" נקראות בשפה המקצועית פחמימות פשוטות. אלו פחמימות המכילות סוכר כמו: סוכר לבן וחום, דבש, ריבה, שוקולד, גלידה, עוגות, עוגיות וכדומה. מזונות אלו אינם דרושים לפעילותו התקינה של הגוף, ורצוי להמעיט מאוד באכילתם. לעומתם, מזונות המכילים פחמימות מורכבות כמו: אורז, לחם, תפוחי אדמה, פסטה, קטניות, תירס וכדומה, דרושים לגוף לשם פעילותו התקינה ויש לאכול מזונות מקבוצה זו בכל יום. בברכה, שרון
כמה פחממות יש בתותים וכמה אפשר לאכול למנה?