שמנים ורתיחה של שמנים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/01/2005 | 11:39 | מאת: נירית

הייתי מעוניינת לדעת מה היתרונות שמן קנולה בחימום (למשל טיגון) על פני שמן סויה או זית. כמו כן, מהיא נק' הרתיחה של שמן קנולה. תודה

11/01/2005 | 09:07 | מאת: מורי פישל

מיוחדים על זית. שמן סויה לא מומלץ בכל מקרה. הכי טוב שמן קוקוס, אבל הוא נדיר ויקר. קנולה: http://www.besthealth.com.au/canoladangers.htm שמן קוקוס: http://www.mercola.com/2001/mar/24/coconut_oil.htm

15/01/2005 | 10:38 | מאת:

נירית שלום ניתן לטגן בשני השמנים. שמן זית ושמן קנולה (עדיף מכבישה קרה ואז הוא עולה כמו שמן זית) שניהם השמנים המומלצים לשימוש היות והם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות. שמן קוקוס לעומת זאת עשיר בשומן רווי אי לכך אינו מומלץ לשימוש. בברכה שרון