בעיות בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/03/2010 | 08:52 | מאת: איילת

שלום פרופסור: קודם כל אני מתנצלת על השאלה הארוכה אבל אני צריכה להחליט לגבי ניתוח. עברתי ניתוח דורבן לפני כמעט 4 שנים בערך לפני כשנה וחצי התחילה הצלקת לכאוב לי. בדיקת אולטסאונד העלתה - 1.לפני המעבר מאחורי הפטישון המידאלי מודגמת קולקציה נוזלית קטנה. 2 המשטח הגרמי של סוסטנקולום (מה זה) בלתי סדיר 3 קיים נוזל בכמות זעירה בבורסה רטרוקלקינאלית. 4. באספקט פלנטרי עדין מודגם דורבן פלנטרי בולט. 5. קימת התעבות מינורית של פסיה מנקודת האחיזה עד לכניסה אחורית. זריקות סטרואידים בכף הרגל לא הועילו בדבר וגם טיפול במרפאת כאב הזרקות ססיות ולידואין לא הטיבו כלל את המצב. בטופס הבדיקה רשם האורופד רגישות רבה למישוש שטחי נאורמה מטאטארסלגיה -מה זה האם כל האבחנות האלה לאחר שהזרקות סטרואידים וגם טיפול במרפאת כאב לא הועילו מחייב ניתוח. כי יותר מחצי שעה אני פשוט לא יכולה לדרוך על הרגל - הצלקת שולחת מיד סימני מצוקה קשים.

הסיבה לניתוח היא כאבים והגבלת תפקוד. ואם לדעת רופאך מוצו כל הטיפולים הלא ניתוחיים, ולחושתך, סבלך מצדיק ניתוח, יש מקום לביצועו.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית