מה זה ארטיפקטים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

05/03/2010 | 14:47 | מאת: רון

שלום רב, אני מצרפת איבחון של MRI רציתי לשאול מה הכוונה למימצאים בL1 ארטיפקטים של הקיבוע ועיוות של תמונה. האם זה יכול להיות מתכת?האם זה יכול להיות גורם לכאבים? להלן ממצאי בדיקת במישורים השונים. לאחר הזרקת גדוליניום וסריקה לאחר הזרקת גדוליניום T2 , T1 הבדיקה נעשתה בשקלול במישורים השונים. סיבת הפניה : כאבי גב תחתון וכנראה מצב לאחר קיבוע של ע"ש גבי או צווארי. ממצאים: עם ארטיפקטים של הקיבוע ועיוות של התמונה. L1 מודגם מצב לאחר קיבוע בגב בגובה של ע"ש מותני בגובה ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות בולטות פרה או פרא ורטברליות. שינויים ניוונים במרווחים הדיסקליים. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. ללא עדות לאותות חריגים בתוכו. L1 הקונוס בסיומת ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: בגדר הנורמה. - L1-L2 בגדר הנורמה. -L2-L3 בגדר הנורמה. -L3-L4 בגדר הנורמה. -L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם קרע של האנולוס ולחץ קל על השק הדורלי ללא לחץ על השורשים -L5-S1 התרשמות: 1S-5L בלט דיסק תודה ושבת שלום, רונית

הכוונה היא להפרעה בראיה /בבדיקה עקב מתכת בד"כ באיזור הנבדק

06/03/2010 | 10:07 | מאת: רון

תודה על התשובה! לפני כחמש שנים עברתי ניתוח להוצאת המשתלים,לא נאמר לי שנישאר לי חפץ או מישתל בגוף. האם יתכן שנשאר לי חלק ולא נאמר לי? תודה

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית