בדיקת היקף זרוע ואמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

19/02/2010 | 21:21 | מאת: איציק

פרופסור סלעי שלום ניקרע לי גיד הסופרא ספינטוס בתאונת עבודה לפני 5 שנים בכתף יד ימין שהיא היד הדומננטית שלי, בוועדות רפאויות בודקים באדיקות יתרה לדעתי, את היקף הזרוע ואמה של יד ימיון בהשוואה ליד שמאל, היד הבריאה לשם "הוכחה" לגבי מצב של החמרה, האם לדעתך בבדיקה זו יש ממש-הבדיקה ההשוואתית נעשית במצב שריר רפוי, אני בן 56, לא ספורטאי העוסק בפעילות שרירית,הבדיקה לא מדוייקת:- סימון מקום ההשוואה ובדיקת ההיקף עם "סרט מטר" בצורה לא מדוייקת, כאשר לכל מילימטר בודד יכולה להיות משמעות שאלתי אליך, האם בדיקה זאת בעלת ערך לקביעת החמרת מצב, זאת ועוד שהיא לא השוואתית לתקופות קדומות בברכה

19/02/2010 | 21:33 | מאת: יצחק

וועדות רפואיות בודקות את טווח התנועה של היד הפגועה בבקשה של הנבדק להרמת היד- לצדדים, למעלה, קדימה ואחורה, איך הרופא הבודק יכול לקבוע את זווית טווח התנועה אם היא 45 מעלות או 50 מעלות וכו' ללא שימוש בעזר מכשיר מדידה, כי אם לפי "העין"- האם כך אפשר לקבוע מידה מדוייקת של טווח התנועה

הבדיקה ערכית, אוביקטיבית, ומשמעותית.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית