כיצד מבדילים בין Osteosarcoma ו- NOF?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

04/02/2010 | 19:24 | מאת: טאד

לפרופ' סלעי שלום, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה התגלה ממצא בפמור דסטאלי שמאלי. בזמנו נעזרתי בפורום הזה באותה סוגיה. זה התחיל מכך שבמיפוי עצמות "קיימת קליטה פטלוגית לאורך הפמור הדיסטלי משמאל. הקליטה בפמור – לאחר חבלה?. מומלצת קורלציה רנטגנית". בצילום רנטגן "עדות לאיזור לוצנטי בפמור הדסטלי". בעקבות הממצאים האלה, נשלחתי ל- CT גפיים. התשובה: "בשליש הדיסטאלי של הפמור השמאלי הודגמו שני תהליכים נפרדים: 1.אינטרא-נודולרי מאורך באורך 94 מ"מ היפרדנסי עם הסתיידויות בתוכו, מתאים לאנכונדרומה. 2.מתחת לאנכונדרומה תהליך ליטי קורטיקלי עם גבולות סקלרוטים באורך 36 מ"מ בעומק 9 מ"מ מתאים ל- NOF. בקצה התחתון של הממצא הקורטקס דק במיוחד הרקמות הרכות מסביב לירך תקינות. " מאז, אני מתלונן על כאבים חוזרים ונשנים ברגל שמאל, שמתגברים במנוחה ואפילו במצב של שכיבה (שינה). לאחרונה אני מתקשה ללכת ממש. האורטופד שלי אומר שאין אינדיקציה לניתוח כי אני עדיין בחור צעיר. אורטופד אחר אמר לי שיכול להיות שמדובר בשבר פתלוגי בעקבות התאונה, במיוחד לאור העובדה שכתוב שם שהקורטקס דק במיוחד מתחת ל NOF. יש לי שתי שאלות עיקריות: 1. איך ניתן לדעת בודאות שהממצא הוא NOF ולא Osteosarcoma למשל? במיוחד לאור המיקום (פמור דיסטלי) והעובדה שהאיזור יצא חם במיפוי עצמות. האם NOF אמור לגרום לקליטה מוגברת במיפוי? אני מאוד מודאג מכך שהממצא הזה הוא בעצם ממאיר. הסיבה לדאגה שלי היא הסטוריה של סרטן במשפחה וגם מחלת מיילו-פרוליפרטיבית (ET). 2. בזמנו בתגובתך ציינת כי לפעמים במקרים כמו שלי שוקלים ניתוח לחיזוק העצם? מה הם הדברים ששוקלים ואיך בסופו של דבר מחליטים אם כן לנתח או לא? מה הם הסיכונים בפרוצדורה שכזו?

צריך לבדוק את החומר ההדמייתי העדכני ולראות אולי יש צורך בטיפול ניתוחי לחיזוק העצם.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית