זריקות כרבולת תרנגולת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

07/01/2010 | 13:37 | מאת: דליה מבאר שבע

עברתי ניתוח החלפת ברך לפני 9 שנים. אחרי 4 שנים מצויינות החלו כאבים בברך. נאמר לי שאין זרימת דם טובה לפיקת הברך. לאחרונה חלה שחיקה רצינית וכעת אני צולעת וסובלת מכאבים חזקים מאוד. שאלתי: האם הזריקות הנ"ל יכולות לסייע לי? מבחיניתי, עד כמה שהדבר ניתן, אני רוצה לדחות ניתוח חוזר. אני בת 62 ומאוד פעילה.

אם הבעיה היא שחיקה של הפיקה שלא הוחלפה בניתוח הראשון, יש מקום לשקול גם את החלפתה. לא הוכח מדעית יתרון לזריקות הכרבולת על פני הזרקת קורטיזון.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית