לאחר ניתוח ACL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

15/12/2009 | 09:30 | מאת: שלומי

שלום ד"ר סלעי, אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח ACL, התחלתי פיזיוטרפיה ( תרגילי כיפוף ויישור ) ובבדיקה עדייך ברך נפוחה ( 5 ס"מ מול הברך הימינית הבריאה), כיפוף הברך בזוית של 83 מעלות. ולא מצליח להגיע ליישור, יש לי כאבעם חזקים בסחוס כאשר אני מנסה להגיע ליישור מלא, הבעיה שלי היא שאני עדיין עם קביים ולא מסוגל לצעוד מטר אחד ללא קביים, הברך לא מסוגלת להחזיק את משקל הגוף ( בן 44 משקל 94 ק"ג) , וכאשר אני מנסה מעט יש לי דקירה נוראית בברך. כמה זמן בד"כ לאחר ניתוח ניתן ללכת בצורה עצמאית ללא קביים? האם זה נורמלי שתהליך ההחלמה איטי ושאני עדיין לא יכול לדרוך? ייתכן כי משהו נפגע בתוך המפרק? יש לי בקורת אצל הרופא רק עוד שבןע. תודה מראש, שלומי.

אין תחליף לתרגול , תרגול, ועוד תרגול, למרות ועל אף כאבים, לזירוז החלמה מניתוח שחזור הרצועה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית