חדר כושר וכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

27/10/2009 | 21:01 | מאת: אבירן

אני בן 32 ולפני 12 שנה עשיתי ניתוח CAPSULAR SHIFT לניתוח כתף ימין עקב פריקות חוזרות,אני אדם בריא ומעולם לא חשתי כאב בכתף או בתזכורת לזה שעשיתי ניתוח ,כמובן שנזהרתי מתנועות אלכסוניות,פרפר,חתירה וכו'- ועדיין נזהר גם באימונים. מזה כ 2 חודשים אני בחדר כושר עובד על יד קדמית ואחורית קצת חזה וגב ,בכל אופן מאז האימונים יש הרגשה של חולשה תמידית בכתף ותחושה שאני מסוגל לפרוק שוב..(הרגשה ,לא כאב) + לעיתים מעין רעידות בכתף ושאני מרגיש כאילו אני עלול להזיק לעצמי: * האם עליי לרדת מעסקי המשקולות (אפילו משקלים נמוכים) ? * האם כדאי להמשיך בתרגילי חיזוק הכתפיים שאני עושה עם המשקולות (* אני עובד על משקלים נמוכים לחיזוק הכתפיים -אני גם בישיבה וגם בעמידה מרים 3 קילו בכל יד במקביל מעל הראש ומוריד ,ובתרגיל ב מרים שוב 3 קילו בכל יד במקביל מלמטה עד מעל החזה ומוריד ,האם זה באמת יחזק לי את הכתפיים ? (או שכדאי לרדת גם מזה..) האם בסופו של יום זה יעזור לי לטווח הרחוק ? * תרגילי שכיבות שמיכה יכולים לפגוע בי ? * שחיית חזה טובה לכתפיים ? איזה תרגילים אתה ממליץ אם בכלל, ניתן לעבוד ולשפר את מצב הכתף ? תודה אבירן

כדאי ללמוד אצל פיזיוטרפיסט ו/או מדריך מוסמך את תרגילי החיזוק למייצבי הכתף הסטטיים והאקטיביים כדי למנוע חו"ח השנות הפריקות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית