כאבים בשרירים לאחר טיפולים כימיוטרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

24/10/2009 | 14:12 | מאת: BB

כבת 53 לאחר סרטן השד עברתי טיפולים כימיו, 4 פעמים AC100 כל שבועים ו4 פעמים TAXOL לאחר שבועיים של סוף הטיפולים מזה חודשיים, התחלו כאבים שרירים בידיים ורגליים שנמשאר עד היום. אני מאוד סובלת ושום כדור לא עוזר לי. האם הכאבים הם תופעות לווי של הטיפולים ואם כן מה לעשות? האם לעשות ספורט יכול לשפר או להזיק את המצב? איזה סוג של רופא אפשר לראות? ממה יכול להיות הכאבים שכבר חודשיים לא פוסקים לרגע. קשה לי ללכת, לעלות מדרגות, לפתוח קופסאות למשל עם הידיים שלי.אני מרגישה כנכה. תודה לתת לי קצת הבנה על המצב שלי. BB

כאבי שרירים , מפרקים, ועצמות הנם תופעות לואי מוכרות של טיפולים כימוטרפיים. לוקח להם זמן רב לעיתים עד שחולפים. פעילות גופנית מתונה: שחיה, תרגילים קלים, אופניים וכד' ועיסויים מקלים התופעות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית