טיפול הורמונלי לסרטן השד שהתפשט לעצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

07/10/2009 | 13:18 | מאת: אורית

שלום, אימי בת 70 עם גוש סרטני (פעם שניה) בשד, בנוסף נמצא כי זה התפשט גם לעצמות. בעיקר ביד ימין. אימי גם שברה את זרוע יד ימין ושם גילו לה נגע ליטי גדול. הטיפול שניתן לה ע"י אונקולוג שד הוא הורמונלי ושימוש בכדור ארימידקס. קראתי שתופעות הלוואי שלו הוא החלשת העצמות ואף שבירתן. האין זה סותר את עצם העובדה שהסרטן התשפט לה לעצמות ואף יש לה שבר? האם בכל זאת לתת לה את הכדור? יש נו ביקור אצל אונקולוג אורטופדי ביום ראשון ואני די דואגת.. האם יש טיפול אחר שיטפל גם בעצמות? תודה, אורית

איני יכול להתייחס לטיפול התרופתי האונקולוגי. מבחינה אורטופדית, אני מעריך כי אם האונקולוג יתרשם כי יש סכנה לשלמות העצם/שבר, הוא יפנה אותה לטיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית