המנגיומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

03/09/2009 | 22:29 | מאת: שירית

שלום פרופ', אני בת 35. לפני כארבעה חודשים תקף אותי כאב גב קשה, הקרין לרגל שמאל. לא יכולתי לעמוד או ללכת. בבדיקת CT אמרו שיש פריצת דיסק עם לחץ מינימלי על השק בL5-S1, ועוד בלט בL4-5.אחרי שנתנו לי זריקה אפידואראלית, שהחמירה מאוד את המצב של הכאב ורותקתי למיטה למשך כחודש וחצי, שלחו לCT עם חומר ניגודי. דיברו על ממצא לא ברור, שאולי הוא עלייה של הרצועה על החוליה. אחר-כך שלחו לMRI, שבוצע פעמיים: פעם אחת - ללא חומר ניגוד - קבעה שמדובר בפריצת דיסק עם לחתץ על השק (כמו בממצא הCT); והבדיקה השנייה - עם חומר ניגוד - הרופאה המפענחת אמרה שכנראה מדובר בהמנגיומה, כי הסיגנל מוגבר גם ללא וגם עם החומר הניגודי. כעת אני כבר למעלה מארבעה חודשים אחרי ההתקף האקוטי. עדיין כאבי גב מעת לעת, בתדירות גבוהה יחסית. יש ימים שממש לא יכולה ללכת. מה אני אמורה ללמוד מהממצאים הללו? הרופא האורתופד שראה אותי לא יודע מה לומר. הוא ראה את הצילומים והבדיקות ואמר שאינו יודע להכריע. רופא שהלכתי אליו לחוו"ד שנייה אמר שזו נראית כמו המנגיומה אבל שזה לא אמור לכאוב. מה דעתך? האם תוכל לשפוך אור או לכוון אותי ל- מה אני צריכה לעשות כדי לטפל בבעיה? תודה מראש שירית.

המנגיומה, נדיר שתלחץ ותגרום לכאב. הסיבה השכיחה היא לחץ ממקור דיסקאלי, שעל פי תיאורך, שוכך בהדרגה ועימו גם הכאב, וככזה, אינו מצריך התערבות ניתוחית.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית