גוש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

03/09/2009 | 15:38 | מאת: ליאת

בס"ד שלום. לפני בערך שנתיים הרגשתי כמו גולה בבית החזה. (מתחת לחזה ימין). הלכתי לכירורג הנל אמר שכנראה שפיר ויש 2 אופציות:לעשות ניתוח או להיות במעקב. אחכ הלכתי לכירורג אחר הנל אמר שזה שטויות ואין מה לבדוק באולטראסאונד אפילו. לא מזמן הלכתי לביקורת אצל כירורג ,הנל היפנה אותי לאולטראסאונד כדי שנראה "מה שמו" של הגולה.. הייתי אתמול , להלן התוצאות : במיקום הממצא הקליני ,הודגם תהליך שטחי, איזואקוגני,מוגדר היטב בגודל 2.7*0.4 ס"מ לא חודר לרקמות עמוקות ללא הפרמיה בדופלר צבע נמצא במרחק כ-0.3 ס"מ מקורטקס של הצלעולא חודר לתוכה. מראה סונוגרפי שפיר, ייתכן ליפומה. בנוסף זאת שבדקה אותי אמרה לי בעל פה - שנראה שפיר. אבל שאי אפשר לדעת אילו תאים יש בפנים. - שגם משהו שפיר יכול חס ושלום להפוך ללא שפיר. 1. שאלתי מה אומר תוצאת הבדיקה כפי שהצגתי לך ממצאיה? 2. מה זה אומר ששפיר יכול להיות לא שפיר?מה הסיכוי? 3. האם מומלץ להוציא ולבדוק? אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על 3 השאלות אני לחוצה ובמתח.. תודה רבה ליאת

מתיאורך עולה אכן תיאור של גוש שומני שפיר=לא סרטני , ממקור שומן. הדרך היחידה לוודא זאת היא ע"י הסרתו ע"י כירורג חזה. הסיכון לשינוי לממאירות של גוש שומני, קלוש.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית