תשובת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

21/08/2009 | 15:04 | מאת: א.ב

לפי 3 שנים עברתי למפקטומי וטיפולים כמוטרפים והקרנות בגלל סרטן שד. עכשיו בגלל כאבים במפרק הירך, בצילום רנטגן - מבנה, צורה ומנח העצמות תקין.בתשובת אולטראסאונד של מפרק הירך, לא הודגם תפליט בחלל המפרק, בורסה טרוכנטרית ואילאו פסואס - ב.מ.פ. הודגמה אי סדירות גרמית בטרוכנטר הגדול. במפשעה הודגמו 3 בלוטות לימפה עם סינוס שומני וקורטקס מעובה והיפואקוגני בגדלים- 1.0, 1.6 ,2.0 ס"מ. האם יש צורך לבצע מיפוי עצמות?

בחולים עם עבר אונקולוגי, אני ממליץ על ביצוע מיפוי עצמות לבירור כאב ממקור גרמי מתמשך.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית