משמיד הגידולים" SBRT - ונוירופיברומטוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

17/08/2009 | 19:06 | מאת: קובי

שלום פרופ משה סלעי אני חולה נוירופיברומטוזיס ובשבוע האחרון יצא לי לקרוא בעיתון ידיעות אחרונות על "משמיד הגידולים" אם אני לא טועה SBRT למיטב הבנתי המכשיר הוא משמיד מספר סוגים של גידולים לאחר מספר קטן של הקרנות שאלתי היא האם הטיפול במכשיר הזה הוא כנגד גידולים סרטניים בלבד? או שאפשרי גם בטיפול של גידולים מסוג של נוירופיברומטוזיס (פיברומות רגילות ופלקסיפורמי - plexiform neurofibroma)? יצא לי לקרוא שניתן לטפל גם בגידולים שליד עמוד השידרה.... האם הטיפול מתאים גם לגידולים על עמוד השידרה? או בתוך התעלה הספינלית? במידה והטיפול אפשרי בגידולים של נוירופיברומטוזיס או יהיה אפשרי בקרוב אל איזה רופא עלי להגיע על מנת לעבור טיפולים אלו? (כאשר לא מדובר בגידולים סרטניים אך מדובר בגידולים אשר נמצאים במקומות שלא רוצים לנתח) אני יודע שאלו המון שאלות אבל מאוד מאוד מאוד הודה לך אם תוכל לעזור לי המון תודה מראש והמשך שבוע טוב

פרטים על המכשיר ויכולותיו ניתן לקבל מאונקולוג העוסק בתחום הרדיותרפיה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית