גוש היפודנסי (שריר הפסאוס)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

15/08/2009 | 01:04 | מאת: קובי

שלום ד"ר אני חולה נוירו פיברומטוזיז ועברתי בילדותי ניתוח עקמת קשה בבדיקת CT שעברתי לאחרונה התגלה גוש היפודנסי בקוטר 2.6 ס"מ בגובה L4-5 מאחורי שריר הפסאוס השמאלי כנראה נוירופיברומה. וממצא דומה באספקט הלטרלי אחורי של שריר הפסואס מימין בקוטר 1.8 ס"מ בגובה L5-S1 כנראה גם מדובר בפיברומה 1. מה זה שריר הפסואס? 2. ומה זה אספקט הלטרלי? 3. מה זה גוש היפודנסי? מה הסיכונים בניתוח של גידול במקום כזה?? (הראשון בפסאוס, והשני באספקט הלטרלי אחורי של שריר הפסואס) 4. האם לפי מה שכתבתי למעלה זה אומר שהגוש יושב על עמוד השידרה? 5. האם זה יכול להיות סרטני? המון תודה מראש ושבת שלום

פסואס הוא שריר העובר קדמית לע"ש מתני אל עצם הירך. הגושים שאתה מתאר יכולים להיות נוירופיברומות חדשות או ישנות שפשוט התגלו עכשיו בבדיקת ה CT . ניתן לבצע בדיקת MRI כדי לברר יותר על מהותן וכן על סמיכותן לעצבים בסביבה כדי לתת מענה לשאלת הסיכון הניתוחי ובהתאם לשקול טיפול ניתוחי. (אגב, לטרלי = צדדי).

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית