פגיעה בסחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

13/07/2009 | 10:37 | מאת: אריק

אני בן 33 . כתוצאה מתאונה נפגעתי בברך,שלאחריה אובחן ע"י MRI נזק לסחוס המפרקי . בניתוח שבוצע הוברר כי הנזק הוא: 1.MFC נזק דרגה 4 2.סולקוספמורלי נזק דרגה 3 3.פטלה דרגה 1. אני לאחר כשנה מהניתוח עדיין יש כאבים בעיקר בצד הפנימי של הברך וגם באזור הפיקה.ישנן נעילות של הברך לאחר ישיבה או שכיבה ממושכים עד שנשמע קליק. בבדיקת MRI נוספת שביצעתי לפני כחודשיים עדיין נראים נזקים לסחוס המפרקי . בליטה קורטיקלית בקוטר 4 מ"מ בקונדיל הפמורלי המדיאלי. עם אותות חריגים בסחוס המכסה כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך,כמו כן מופיעים אותות חריגים מינמליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. לציין כי אני אחרי טיפולי פיזיו אשר הופסקו כי אין שיפור בכאבים. בבדיקה נוספת אצל אורטופד לפני כחודש הוא מסר כי הרגל עדיין חלשה הבדל של 2.5 ס"מ בהיקף השריר,ולפי שפתו גם GIVING WAY SENSATION .ורגישות בסדק המפרקי המדיאלי ויותר על פני הMFC . מה עלי לעשות? אני עדיין בחור צעיר הייתי מתאמן בעבר באופן סדיר וכיום אני לא מסוגל לרוץ,קושי בעליית מדרגות,בבוקר הרגל כאילו עייפה ולוקח לה זמן" להתעורר". בתודה מראש אריק

אין ספק כי המפתח לברך טובה ויציבה הוא חיזוק השריר. אם לאחריו עדיין ללא שינוי יש לשקול ארטרוסקופיה חוזרת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית