החלפת מפרק הירך לבת 88

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/07/2009 | 15:39 | מאת: יעל

אמא שלי בת 88, אישה בריאה יחסית לגילה (אין מחלות מלבד קצת לחץ דם.וכולסטרול המטופלים בתרופות.) בשנים האחרונות החלה לסבול מכאבים במפרק הירך שרק התגברו. היתה אצל מספר רופאים שכל אחד נתן רעיון אחר....החל מפזיותרפיה וכלה בתרופות - שכלום לא ממש עזר. כאביה הם רק בהליכה אך מיום ליום קשה עליה ההליכה יותר והיא כבר נעזרת במקל ואף כפופה ועקומה. עלי לציין כי עד לפני שנה היתה הולכת לשיעורי התעלמלות סדירים והיא אף רזה. אתמול היינו אצל מומחה בנושא שהמליץ על ניתוח להחלפת המפרק . למרות גילה המתקדם היא חיה בגפה צלולה לגמרי ובעצם..רק בעיית ההליכה מקשה על חייה מאוד. ברור לי כי זהו פורום באינטרנט אך רציתי לדעת מה דעתך על ניתוח בגיל כזה , מכל ההשלכות. תודה מראש !!

אין!! שום סיבה למנוע מאדם, גם אם מבוגר, וכפי שאתה מתאר את אמך, צלולה ופעילה, ניתוח שגרתיומוצלח בתוצאותיו כמו ניתוחי החלפת מפרק הירך. יש גם ספרות מקצועית ענפה העוסקת ותומכת בביצוע ניתוחים אלו במבוגרים בעשור התשיעי לחייהם.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית