פיזור גרורתי בשלד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

08/07/2009 | 21:29 | מאת: שיר

אובחנתי עם גרורות בשלד לפני 4 שנים. הוקרנה חוליה c5 . וקבלתי טפול הורמונלי. בפט החדשראה הרס של הלמינה של c5 עם התבלטות מרכיב רקמה רכה לכוון התעלה. ידוע לי שזה עלול לגרום לקואטרופלגיה. החוליה הוקרנה מקסימום קרינה בעבר. בשלב זה לא סובלת מכאבים. האם מומלצת התערבות כירורגית?? דחופה?? אין שינויים ניאורולוגים בשלב זה.. גם הנתוח מסוכן.... מתי מומלץ לעשותו??

משהופיעו סימנים נוירולוגיים, הסיכוי להתאוששותם לאחר ניתוח דחוף! קטנים בהרבה מאשר אם מבצעים ניתוח מונע, המתבצע ע"י מנתחי ע"ש אורטופדים ו/או נוירוכירורגים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית