שאלה בנושא OSTEOID OSTEOMA

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

29/06/2009 | 12:45 | מאת: דנית

עקב כאבים הולכים ומחמירים בשוק במהלך השנתיים האחרונות, עד למצב של חוסר יכולת לישון בלילות, אובחנה אצלי OSTEOID OSTEOMA. הרופא קרא את פענוח צילום הרנטגן בו נרשם: הודגמה היתעבות קורטקס באספקט אחורי של דיאפיזה הטיביה עם תגובה פריאוסטלית עדינה באותה גובה אך הוא לא התבונן בצילום עצמו. לפי מחקר שלי באינטרנט - אמורים לראות מעין עיגול בתוך העצם המצביע על המחלה אך כשראיתי אני את הצילום - לא היתה נקודה שכזו. האם לפי פענוח הצילום (מבלי לראות את הצילום עצמו) - יכול להיות שישנה אבחנה אחרת? (ברצוני לציין כי אני בהריון והתרופה שהומלצה לי היא 0.1 אספירין)

רצוי כמובן לראות הצילום עצמו ולא רק הפענוח. את העיגול/מוקד=NIDUS רואים לרוב רק בצילומי CT ואותו יש להרוס בטיפול הכירורגי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית