שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

12/06/2009 | 02:11 | מאת: מימי

שלום פרופ' סלעי . לאימי בת 81 שסבלה לאורך שנים בבעיות ברכיים יש שחיקת סחוס בשני הברכיים. יש שנים נסבלות יותר וחלקן פחות. בשנה האחורנה הייתה טיפה הטבה בהליכה ולאחרונה המצב החמיר בצורה משמעותית שאינה יכולה כמעט ללכת גם לאט בקושימרחק קצר והכאבים חזקים. קשה לה הליכה ברחוב עליה במדרגות וכאבי רגלים לאחר ההליכה .בבדיקות אצל אורטופד, ההמלצה שקיבלה ניתוח החלפת מפרק. ידוע לה שלא לכל אחד יש את המזל שמצליחו כן ההחלמה והשיקום ארוך וקשה.יש לה פחד נוראי לעבור ניתוח זה. נשאלת השאלה א)האם יש אפשרות לפתרון אחר? 2)האם נעלי אפוס יכול לעזור לה בגילה ואם כן, האם אין פחד שחלילה תיפול? האם לדעתך יכולות לשפר את ההליכהוהכאבים או שזה בכלל לא יעזור? ג)האם יש דבר אחר שניתן לקחת/לעשות כדי שתוכל ללכת. כדורים מגה גלופלקס יכול להואיל בעבר ניסתה תקופה ובסוף לא ראתה שיפור משמעותי הפסיקה)? אולי יש סוג אחר של כודרים שיכולים לעזור לה טוב יותר. ידוע כשיש שיחקה אין אפשרות לצמיחת סחוס וישנה בעיה קשה. אבל בכל זאת שאלתי, האם יש משהו שיכול לעזור ולו במעט בהליכה ובכאבים? אשמח לקבל תשובה על כך. היות וגם לי יש שיחקה שאלתי האם זו תורשה ? מודה לך תשובתך

בגיל 81 אם הטיפולים השמרניים לא עזרו, טיפול ניתוחי נותן תוצאות טובות לאין ערוך מתרופות וכד' שסיכוייהם להועיל נמוכים.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית