רק ירך שחוק - החלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

07/04/2009 | 13:12 | מאת: עדנה

שלום לך פרופסור, שמי עדנה, אני בת 58, וסובלת מאוד מכאבים בעיקר באיזור האגן בצד ימין, הכאבים קורנים לרגל מהנקודה בערך האמצעית באיזור הישבן, ועד אינסוף וגם בשוק וברגל ובכף הרגל, הכאבים מאוד חזקים בעיקר בלילה, ובעת שינויי תנוחה, או סתם אפילו כיפוף או בעת נעילת הנעליים וכל מני עבודות קטנות, וגם בהליכה , אני ממש כואבת כל הזמן, ושום טיפול אנלגטי לא עוזר, ואפילו לא במעט. פנתי לרופא אורטופד בקופה שלנו מכבי, והוא מפנה אותי לc.t/ בשאלה של אולי החלפת פרק הירך, וכמובן שאני מאוד חוששת, רציתי לשמוע ממך עפ"י התיאור שלי מה זה נראה לך, הרופא כותב במכתב ההפניה לרנטגן שחיקה בפרק ירך ימין אם רושם של אי סדירות בצוואר אחורנית, שברים אוסטיאופואוטיים ב- D-12-L2 . אודה לך אם תענה לי בהקדם, ומעבר לכך שיהיה לך חג שמח ותודה לך מראש. עדנה

מתיאורך עולה כי יתכן ואכן מקור הבעיה בשחיקה (גם אם מוקדמת מעט) של מפרק הירך. אם משככי כאבים, הפחתת מקל (אם צריך), ומיתון הפעילות לא עוזרים אכן יש לשקול ניתוח החלפת מפרק שהוא כיום מהניתוחים היותר מוצלחים באורטופדיה עם מעל 95% הצלחה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית