אוסטאואיד אוסטאומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

27/03/2009 | 13:29 | מאת: צפריר

פרופ' סלעי שלום אני אובחנתי כסובל מאוסטאואיד אוסטאומה בעצם הפימור בצד שמאל(מעל הברך). במשך החודשים האחרונים אני מתעורר קבוע בלילה עם כאבים אשר שוכחים רק לאחר לקיחת משכך כאבים(אדויל). אני מיועד לעבור ניתוח לטיפוך בבעיה (בשיטה עם המחט-מודולציית RF זה נקרא אם אינני טועה). רציתי לדעת: 1)אני בחור צעיר אשר לא עבר ניתוח מימיו ואני מאוד חרד לקראת הניתוח,רציתי לדעת מהם הסיכונים בניתוח זה? 2)אני לוקח כל יום אדויל,האם כדאי שאקח משכח כאבים אחר לפני הניתוח(אופטלגין אולי?) כי איני רואה אפשרות שאעבור את הלילה שלפני הניתוח ללא משכח כאבים.. 3)האם לאחר הניתוח אני יוכל לדרוך על הרגל?האם אין סיכון שהרגל תישבר? תוך כמה זמן אני יוכל לחזור לפעילות תקינה(עבודה,לימודים)? אודה לך על תשובתך, צפריר.

שאלותיך אמורות להענות ע"י הרופא המטפל. על כל פנים מדובר בפעולה מלעורית פשוטה שלאחריה אפשר לדרוך על הרגל ולחזור מהר לפעילות. לא צפויים סיבוכים לרוב.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית