עזרתך בבקשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

25/03/2009 | 19:22 | מאת: דניאלה

ר שלום רב, אני בת 35. לפני כ-3.5 חודשים אובחן בבדיקת סי.טי בלט דיסק ובקע דיסק בחוליות L4-L5 ו-L5-S1 בהתאם. (בעקבות כאבי גב חזקים מאוד) לאחר טיפול באופיואידים במינון גדול (כ-180-200 מ"ג ליום) הוחלט על זריקת אפידורל. לאחר הזריקה - החמרה דרסטית בכאב, לא יכולתי ללכת או לנוע, קישיון צואר, חום. נשלל מנינגיטיס. החלו בחילות והקאות וממשיכות עד היום, ויש עדיין חום. מה שעוד החמיר הוא שיש גם רגישות נקודתית גדולה למגע באזור הקרוב לאזור ההזרקה. בCT שלאחר ההזרקה - מצוין כי מלבד הפריצה+בלט הידועים, יש מלאות אחורית באזור L4-L5, שממוקמת באזור קדמי של התעלה. לא ברור טיבו של הממצא. וגם ש- ייתכן שהמלאות היא הרמה של הליגמנט כתוצאה מהבלטים המתוארים לעיל. שאלותיי: 1. האם תוכל לפרש לי את הממצא? 2. האם זה מסביר/עשוי להסביר את הכאב שלי? 3. האם יש מה לעשות כדי לפתור את זה? תודה מראש, דניאלה

לאור מה שתיארת , יש מקום לשקול ביצוע MRI למיקוד הבעיה ולשקול טיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית