קנקים במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

21/03/2009 | 18:56 | מאת: אדם

שלום אני בן 27, וזה כבר 10 שנים בערך שיוצאים לי קנקים מהמרפקים, ברכיים, אגן, ועוד כמה מקומות בגוף בכל פעם שאני מקופף ומיישר את אותו האיבר. לרוב הקנקים לא מלווים בכאב, אלא אם כן אני עושה את התנועה ברציפות כמו לדוגמא: לרכוב על אופנים שלאחר כמה רגעים הקנקים מתחילים והם ממש ממש כואבים. לפני כמה שנים הייתי אצל רופא במרפאת כאב בכללית והוא נתן לי הפנייה לבדיקת דם ואמר שיש אפשרות שניתן לטפל בזה ע"י זריקה כולשהי. עקב נסיעה לחול לא עשיתי את הבדיקה ושחזרתי לארץ עברתי למכבי, ושם, כשהייתי אצל אורטופד הוא אמר לי שיש לי גמישות יתר ואין מה לעשות עם זה, ושזה רק יחמיר עם השנים. ששאלתי על בדיקת הדם שהמליצו לי הוא אמר שאין כזאת בדיקה. רציתי לשאול אם יש תרופה לדבר הזה ואם לא אז אולי משהו שיכול להקל או למנוע הדרדרות של המצב. כמו כן אני סובל מכאבים חוזרים בגב התחתון ובברכיים (אני לא יודע אם זה קשור..) תודה

כשהקנקים ממקור גמישות יתר, לא נותר אלא לחזר\ק השריחרים המתחברים לגידים וע"י זאת להקטין גמישותם.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית