בעית ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

07/01/2009 | 10:46 | מאת: גל

שלום, אמא שלי סובלת מבעית ברך. מדובר בנעילה של הברך. להערכת האורתופד יש לעבור ניתוח אורטוסקופיה. תוצאות המיפוי עצמות-ספקט לברכיים הן: אין פטולוגיה מוקדית שינוי ספונדילותים ב C5-6 ; L3-4 פלנרי+SPCET שינויים אוסטוארטרוטים בברך שמאל מדילי הדגש בפלטו טבילי מדילי יתכן קרע מנסיקוס מדילי שמאל. מה פירוש התוצאות? ניגשנו לאורתופד של קופ"ח כדי לאשר MRI לברך. הוא לא אישר וטען שניתוח אורטוסקופיה לא יעזור וגם פיענוח המיפוי הוא לא מדוייק ואמר שבגילה יש לבצע ניתוח החלפת ברך. מה לדעתך חוות הדעת הנכונה מבינהם ויש לציין שאמא שלי בת 75 והיא חולת סכרת ויתר לחץ דם תודה מראש

בגיל 75 אכן קרעי מניסקוס נדירים, וישנם כנראה שינויים ניוניים מתקדמים. בדיקה קלינית והצילומים יכולה לאבחן הבעיה והטיפול המתאים בה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית