פענוח CT ומיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

02/12/2008 | 14:58 | מאת: כn

שלום דוקטור אני בן 57 סובל מספר שנים מנימול בכפוצת ידיים ורגליים תחושת שריפה בגב מלווה בכאבים קלים כמו כן אני סובל מכאב קל בברך ימין ( מתיחה או דלקת בגיד ?) כאשר אני לוחץ מרגיש כאב עשיתי בדיקת CT ומפןי עצמות אבקש עזרתך לפענוחם: CT - ישור לורדוזיס צאוורי . C-5-6 אובדן נפח הדיסק עם זיז אחורי קל ,לחץ קל על השק. לציין מוקד קטן סקלרוטי בפסט C6 שמאל ומוקד 5 מ"מ ליטי ב-C4 ימין. לשקול קורלציה עם מיפוי עצמות. ניוון פסט C7-T1שמאל . C4-5 C3-4 פריצת דיסק קל ללא היצרות. בצעתי מיפוי עצמות לאחר שבועיים להלן: ביצוע מיפוי:בוציע מיפוי עצם כשעתיים לאחר הזרקה של כ-20 MCI MDP TC-99M. נסרק השלד כולו כולל הגפיים העליונות והתחתונות . בנוסף ,בוצעה בדיקה טומוגרפית (SPECT? של עמוד ההשדרה. ממצאים: קליטה מוגברת במדור מדיאלי של ברך ימין ( שינויים ארתריטיים ?) אין לראות קליטה פתולוגית משמעותית בשאר השלד. בהמשך לשאלתי האם מיפוי העצמות שולל " מוקד קטן סקלרוטי בפסט 6שמאל ומוקד 5 מ"מ ליטי ב-C4 מימין " ? שצויין בבדיקת ה-CT . בנוסף למי אני צריך ללכת בהמשך? תודה רבה

כנראה שהמדובר רק בשינויים נוניים קלים והטיפול הוא העיקרו פיזיוטרפי ופעילות גופנית מוכוונת.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית