ארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

09/11/2004 | 22:41 | מאת: אבי

שלום פרופ' סלעי, אני סובל כבר למעלה מעשרים שנה מקרע במינסקוסים וברצועה/ות צולבת קידמית. בהמלצת רופאים אז, כולל אתה בעצמך, לא ביצעתי שום פעולה פולשנית, אפילו לא ארטוסקופיה, על מנת לראות מה בדיוק קורה בברך. לאחרונה אני חש כאבים חזקים, משהו שלא חוויתי זמן רב. א. מה ניתן לעשות? ב. האם ארטוסקופיה היום תלמד משהו על המצב ותוכל לעזור? ג. אם א ו-ב חיובי איך מתקדמים והאם הדבר אפשרי דרכך. בתודה מראש אבי רוזן

ארטרוסקופיה היא הדרך הישירה להסתכלות ובדיקת הברך וכן לטיפול בחלק מפתולוגיות תוך מפרקיות.עם זאת, זו פעולה כירורגית פולשנית. אם חל שינוי במצב הברך, יש מקום לבדיקה חוזרתף וביצוע ארטרוסקופיה לפי צורך קליני.

30/12/2004 | 10:59 | מאת: יוני

שלום רב, לפני מספר שנים נפלתי נפילה חזקה על ברך ימין, נפילה שלוותה בכאבים חזקים. באותה תקופה הייתי בשירות צבאי, ומספר ימים לאחר הנפילה התחלתי כמה חודשים של פעילות פיזית מאומצת במיוחד. לכל אורך הזמן הרגשתי כאבים בברך שהגיעו בגלים. הכאב היה כאב של לחץ ואי יציבות בברך. בשנה האחרונה הכאבים רק התגברו ובזמן האחרון אני סובל גם מכאבים בצד הימני התחתון של הגב אולי בהשפעת הכאבים ואי היציבות בברך. עברתי מספר חודשי פיזיותרפיה וכדורים נגד דלקות שלא ממש הועילו. לאחרונה הוצע לי על ידי אורטופדים שונים לעבור אוטוסקופיה. מצד שני שמעתי שישנם אורטופדים שלא ממליצים בחום על טיפול מעין זה אלא אם כן המצב הוא בלתי נסבל. אשמח לדעת את דעתך בנושא. בנוסף, רציתי לדעת עד כמה טיפול זה מסוכן. תודה

19/01/2006 | 20:26 | מאת: הצפונית

האם מוממלץ לעבןר את הארטוסקפיה בהרדמה מלאה אוו חלקית יש לציין שעישנתי במהלך 30 שנה ולפני 7 חודשים הפסקתי לגמרי את העישון והיום אני אמורה לעבור את הארטוסקפיה ואני חוששת שמה לא אוכל לחזור לעבודה אני עובדת כמטפלת במעון והעבודה במעון היא פיזית בתודה הצפונית

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית